TIEL – In verband met de extreme warmte is de toertocht van Flipje op wielen verplaatst van woensdag 20 naar woensdag 27 juli. Vertrektijd en startplaats blijven ongewijzigd.

Het traject leidt de scootmobielrijders in de richting Ophemert en Wadenoijen met twee pauzes en de mogelijkheid om kersen te eten of kopen. Het vertrek is om 13.00 uur op de binnenplaats van de Vier Gravinnen. De kosten voor deelname zijn vijf euro, dranken en kersen voor eigen rekening. Iedereen met een scootmobiel kan deelnemen, er zijn geen lidmaatschapsverplichtingen. Er wordt gereden met een gemiddelde snelheid van tien kilometer per uur.

Wie mee wil gaan kan dat laten weten via: Hans Mulders, De Schouw 2 – 4002GL – Tiel, telefoon 06-52837486 of e-mail: muldershm@gmail.com

Alle bijzonderheden (ook foto’s) staan op de vernieuwde website www.flipjeopwielen.nl (button nieuws en foto’s).

Wie door een omstandigheden pas later kan beslissen mag zich ook rechtstreeks bij het vertrekpunt registreren.

.

 

.

 

TIEL – Flipje op wielen trekt veel bekijks. De stoet van actieve scootmobielrijders oogst bovendien overal applaus voor het initiatief om fraaie toertochten uit te zetten. Recent naar de omgeving Ochten en op woensdag 20 juli richting Ophemert met de mogelijkheid om kersen te eten.

 Het traject naar Ochten liep via Echteld en IJzendoorn. De deelnemers genoten daarbij van een stralend zonnetje. De terugweg over de Waaldijk leverde talrijke mooie vergezichten op. Het programma krijgt woensdag 20 juli een vervolg met een toertocht in de richting Ophemert. Het vertrek is om 13.00 uur op de binnenplaats van de Vier Gravinnen.

 De rit naar Ophemert kent een lengte van 20 kilometer met twee tussenstops. Eerst voor een koffiepauze en later in Wadenoijen voor een mogelijkheid om kersen te kopen. Daarna is de terugtocht naar Tiel. De kosten voor deelname zijn vijf euro, dranken en kersen voor eigen rekening. Iedereen met een scootmobiel kan deelnemen, er zijn geen lidmaatschapsverplichtingen. Er wordt gereden met een gemiddelde snelheid van tien kilometer per uur.

Verder in het seizoen staat een toertocht gepland op de woensdagen 24 augustus, een cursus scootmobiel rijden in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland op vrijdag 16 september en tot slot een toertocht op woensdag 21 september. De organisatie verzoekt dringend om tijdig aanwezig te zijn. Er wordt gevraagd om de accu van de scootmobiel volledig op te laden en te zorgen voor het technisch in orde zijn van het voertuig. Ook om een pasje van de Regiotaxi of andere hulporganisatie mee te nemen in geval van pech onderweg.

Wie mee wil rijden kan dat laten weten via: Hans Mulders, De Schouw 2 – 4002GL – Tiel, telefoon 06-52837486 of e-mail: muldershm@gmail.com

Alle bijzonderheden (ook foto’s) staan op de vernieuwde website www.flipjeopwielen.nl (button nieuws en foto’s). Opgeven voor de toertochten is eveneens mogelijk via deze website. Wie door een omstandigheden pas later kan beslissen mag zich ook rechtstreeks bij het vertrekpunt registreren.

Bij foto’s:

  • De deelnemers van Flipje op wielen passeren hier de kerk en even later het kasteel in Echteld tijdens een toertocht naar Ochten.
  • Rijdende in de richting IJzendoorn is het landelijk beeld overheersend.
  • In een aansluitende stoet toert Flipje op wielen in de allerbeste stemming over de Waaldijk.

FOTO’S: CEES VAN CUIJLENBURG